Stötdämpare lastbil

Stora krav ställs på dina stötdämpare till din lastbil


Karnag AB har genom sitt samarbete med SV stötdämpare fått ytterligare produkter som kompletterar varandra på ett förträffligt sätt.

Som en av Europas ledande leverantör av luftfjädring är Karnag AB glada över att också kunna erbjuder marknadens bredaste sortiment av stötdämpare, luftfjädringsatser, luftfjädrar och kompletterande kompressorsatser avsedda för lätt lastbil och personbilar.

Bilens vikt skall bäras av fjädringen, inte stötdämparen. Stötdämparens uppgift är att snabbt kunna ta upp stötar från ojämnheter i vägen, samtidigt som den mjuk följsamt och kontrollerat skall kunna tillåta fjädringen att återgå till sitt normalläge.

Med väl fungerande stötdämpare och fjädring får din lastbil:

  • bättre kontakt med vägbanan
  • kortare bromssträcka
  • säkrare kurvtagning
  • mindre slitage på däck

En lastbil som ibland körs med varierande last eller som kanske har svag eller dålig fjädring, förlorar mycket av köregenskaperna och komforten. I de fallen belastas och slits stötdämpare också fort ut.Akseliryhm_01-5M-webb-liten

Dåliga stötdämpare och fjädring kan faktiskt innebära fara både för dina medtrafikanter och dig själv.

Med luftfjädring och ev. kompletterande kompressorsats, kan du lätt justera fjädringen till de för tillfället rådande förhållandena. Luftfjädring har mindre massa än t ex bladfjädrar. Vilket gör att luftfjädringen är snabbare. Rätt anpassade stötdämpare lyfter fjädringens funktion ytterligare.
SV stötdämpare och Karnag Luftfjädring kompletterar varandra väldigt bra.

En allmän rekommendation är att kontrollera stötdämparna på din lastbil var 2 000 mil eller be din verkstad göra det vid service.

För mer information kontakta: Magnus Karlsson.

Produktmeny

Karnag AB har en unik specialkompetens inom högtemperaturisolering av t ex varma motordetaljer och räddningsprodukter inom räddningstjänster. Karnag AB är också ledande inom luftfjädringssystem som kan kompletteras med stötdämpare av världsklass för bilindustrin och andra industriella lösningar. Vår stora specialkompetens och långa erfarenhet inom områden som ljudisolering av motorrum i båtar och bilar, korrosionsskydd, tätning, samt fogning inom markentrepenad, ger oss en unik position på områden såsom bil- och båtindustri likväl som inom markentrepenad.