Övningsdocka för kriminalvården

Idealisk för fängelser/kriminalvårdsanstalter, då personalen utbildas inför evakuering av fångar som har begränsad rörelsefrihet eller är medvetslösa. Används av CERT (Correctional Emergency Response Teams) över hela världen för att öva upploppskontroll eller utrymning av celler.

I fängelsedockorna har man samlat funktionerna från dockorna för handbojor och de hängande dockorna i en och samma modell. Den här dockan passar till samtliga handbojor av standardmodell för att träna på fasthållningstekniker, och har även en förstärkt nacke för att göra det möjligt att simulera självmord (genom hängning), för att träna på att ta ner en hängande kropp och samla in bevis.

Funktioner & fördelar

  • Tillverkad i samma vattentäta polyester som används i polisens skyddsvästar - de här dockorna är slitstarka!

  • Tillräckligt starka för att bli överkörda av ett fyrhjulsdrivet fordon samt att släppas ner från ett fönster på andra våningen.

  • Anatomiskt korrekta, känns som en medvetslös person - perfekt för övningar vid snabba utrymningar av fängelseceller.

  • Realistisk storlek och vikt - för realistiska, utmanande övningar.

  • Fängelsedocka-webb-storPassar till samtliga handbojor av standardmodell. Utbytbara manschetter i polyester förhindrar skador på själva dockan.

  • Förstärkt hals - tillräckligt stark för att kunna simulera självmord genom hängning.

Produktdetaljer

  • Standardpaketet är 50 kilosmodellen.

För mer information kontakta Annika Löfdahl.

Produktmeny

Karnag AB har en unik specialkompetens inom högtemperaturisolering av t ex varma motordetaljer och räddningsprodukter inom räddningstjänster. Karnag AB är också ledande inom luftfjädringssystem som kan kompletteras med stötdämpare av världsklass för bilindustrin och andra industriella lösningar. Vår stora specialkompetens och långa erfarenhet inom områden som ljudisolering av motorrum i båtar och bilar, korrosionsskydd, tätning, samt fogning inom markentrepenad, ger oss en unik position på områden såsom bil- och båtindustri likväl som inom markentrepenad.