Överviktsdocka

Övervikt och fetma är ett högst reellt problem i hela världen, och att döma av myndigheternas siffror och många andra källor, finns det mycket som tyder på att problemet snabbt förvärras. Inom alla sektorer, exempelvis inom brandförsvaret, på sjukhus och inom ambulansvården, får personalen hantera allt tyngre skadade personer:
Flygbolagens passagerare blir allt tyngre - vid en övning hos ett flygbolag fick vår överviktsdocka hela övningen att komma av sig. Det tog hela teamet 15 minuter att tänka ut en plan för hur de skulle kunna få ut den ur flygplanet.
Sjöfart - kryssningsfartyg kan ha många överviktiga passagerare ombord. Vet din besättning hur man hanterar passagerare som väger för mycket?
Fängelser - har er personal tillräcklig utbildning för att kunna flytta på fångar som väger över 130 kg om det skulle inträffa en olycka?
Vårdhem - inte alla situationer kräver insatser från räddningstjänsten. Klarar vårdpersonalen hantering av tunga personer?
Skadade/brottsoffer/patienter/klienter/besättningsmän/passagerare finns i alla former och storlekar - klarar ni av dem?

Funktioner & fördelar

  • Tillverkad i flamskyddsbehandlad, vattentät polyester som är starkt, säkert att hantera och lätt att rengöra.
  • Anatomiskt korrekt viktfördelning ger "känslan" av en medvetslös person.
  • Tillräckligt stark för att kunna begravas under betong- eller stålbalkar utan att ta skada.Dockan kan också placeras i eller under ett fordon - den är stark nog för alla träningsuppdrag!
  • Man har arbetat mycket för att få en "flexibel rörlighet" i tyngden, snarare än bara en tung "klump", så dockorna är mycket realistiska att arbeta med.
  • De är designade för att räddas av ett team på minst 4 - 6 personer och det ingår även en mjuk bår för att hjälpa till att bära och positionera dockan.
  • Vid behov kan en stödkrage/nackkrage fästas runt dockans hals.

Överviktsdocka 2-liten

Produktdetaljer

  • Finns i två storlekar, 180 resp. 260 kg
  • Går att rengöra med tvål och vatten
  • Stoppning - 25 mm flamskyddsbehandlat polyreutanskum
  • Den flexibla rörligheten skapas genom att fördela vikten i paket om 0,5 kg i det nylonöverdragna polyreutanskummet

För mer information kontakta Annika Löfdahl.

Produktmeny

Karnag AB har en unik specialkompetens inom högtemperaturisolering av t ex varma motordetaljer och räddningsprodukter inom räddningstjänster. Karnag AB är också ledande inom luftfjädringssystem som kan kompletteras med stötdämpare av världsklass för bilindustrin och andra industriella lösningar. Vår stora specialkompetens och långa erfarenhet inom områden som ljudisolering av motorrum i båtar och bilar, korrosionsskydd, tätning, samt fogning inom markentrepenad, ger oss en unik position på områden såsom bil- och båtindustri likväl som inom markentrepenad.