Övningsdocka för arbete på hög höjd

En extremt slitstark docka för att öva höghöjdsscenarier i många branscher, exempelvis räddningsaktioner i vindkraftverk, telemaster, scen och teater, byggställningar, för polis och militär, sjöräddning, fabriker och industri, brandförsvar och räddningstjänst, osv.

Dockorna ger effektiv och realistisk träning i syfte att minska och kontrollera riskerna med arbete på hög höjd, vilket är en viktig del av arbetsskyddslagstiftningen i många länder.

Funktioner & fördelar

  • Pole Top Res-02Liknande konstruktion som vanliga övningsdockan, men i de här dockorna består bålen av slutet cellskum för att ge dem högre stabilitet och minska risken för att de "sjunker ihop" vid användning av en räddningssele.
  • Starka plastband i polypropylen som går från axlarna ner till knäna förhindrar alltför stor rörlighet när de hänger i luften.
  • Anatomiskt korrekt viktfördelning ger "känslan" av en medvetslös person - perfekt vid räddningsövningar från master/torn eller höga byggnader.
  • Realistiska storlekar och viktklasser visar på svårigheten med att hantera en vuxen, medvetslös skadad person.
  • Stark ögla i ryggen gör att dockan enkelt kan dras upp i rätt position inför en övning.
  • Polyestern är vattentät, vilket gör att den är väl lämpad för både torra och blöta scenarier, eftersom dockorna är lätta att rengöra och torka.
  • Mjuka leder för att minska risken för klämskador och blåmärken, vanliga skador när man använder övningsdockor av plast.
  • Utbytesdelar, såsom overall och stövlar, skyddar och förlänger livslängden på dockan.

Produktdetaljer

  • Finns i 3 storlekar: 30/50/70 kg, varav 50 kilos modellen är att betrakta som branschstandard och är lite mer lätthanterlig än modellen på 70 kg.

För mer information kontakta Annika Löfdahl.

Produktmeny

Karnag AB har en unik specialkompetens inom högtemperaturisolering av t ex varma motordetaljer och räddningsprodukter inom räddningstjänster. Karnag AB är också ledande inom luftfjädringssystem som kan kompletteras med stötdämpare av världsklass för bilindustrin och andra industriella lösningar. Vår stora specialkompetens och långa erfarenhet inom områden som ljudisolering av motorrum i båtar och bilar, korrosionsskydd, tätning, samt fogning inom markentrepenad, ger oss en unik position på områden såsom bil- och båtindustri likväl som inom markentrepenad.