Branddocka

MSA_3531-webb-litenKarnag branddocka är avsedd för utbildning av personal i tekniken att släcka brand i kläder med en kvävande släckmetod.

Vår branddocka tål temperaturer upp till +700º C. Den är tillverkad av en mycket värmebeständig väv och stoppad med obrännbart material. Branddockan eldas på framsidan med en blandning av 50% T-röd och 50% tändvätska vid utbildning utomhus. Inomhus rekommenderas enbart T-röd. Vid ca. 500 proveldningar av dockan har ingen nämnvärd förslitning skett.

För att förlänga livslängden på branddockan ytterligare finns, som tillbehör, ett förkläde tillverkat av samma material som dockan. Förklädet hängs på branddockan och skyddar därmed bröstet vid eldning.

Vi tillhandahåller även en metallställning som kan användas för att ha branddockan i upprätt ställning vid utbildning och övning. Släcktekniken vid detta övningsmoment går ut på att skydda ansiktet på branddockan med en brandfilt och att pressa dockan bakåt för att få den på rygg och i detta läge slutföra släckningen. Ställningen kan också användas att förvara branddockan på. Den kan även förses med ett hjulpar vilket underlättar transport av dockan.

För mer information kontakta Annika Löfdahl.

Produktmeny

Karnag AB har en unik specialkompetens inom högtemperaturisolering av t ex varma motordetaljer och räddningsprodukter inom räddningstjänster. Karnag AB är också ledande inom luftfjädringssystem som kan kompletteras med stötdämpare av världsklass för bilindustrin och andra industriella lösningar. Vår stora specialkompetens och långa erfarenhet inom områden som ljudisolering av motorrum i båtar och bilar, korrosionsskydd, tätning, samt fogning inom markentrepenad, ger oss en unik position på områden såsom bil- och båtindustri likväl som inom markentrepenad.