Custom Helluftfjädring

Fler och fler bygger om sina bilar till att bli luftfjädrade. Redan för 20-30 år sedan hade MB, Opel, Cadillac, Lincoln m fl helluft som tillval till ”top of the line”-modellerna. En del bilar finns fortfarande kvar med den förnämliga luftfjädringen intakt, men för de flesta har man tyvärr tvingats att demontera den i brist på reservdelar.

kat_image_114Firestone uppfann luftfjädern redan 1950. De har nu ett brett sortiment och ett enormt kunnande. Framför allt i USA är det populärt att bygga om bilar, gärna sänkta och ju lägre desto bättre. En del av dessa bilar fraktas till och från utställningar eftersom de är så låga att de inte går att köra på vanliga vägar. I USA tävlas t o m i att kunna hoppa med bilen, d v s att utnyttja luft/lyftkraften maximalt.

Tack vare helluftfjädringens egenskaper kan bilen köras superlågt, normalt eller högt, så att bilen också kan användas som en ”vanlig” bil. Dessutom ger luftfjädring en mycket hög komfort, vilket gör den än mer populär.

För mer information kontakta: Magnus Karlsson.

Produktmeny

Karnag AB har en unik specialkompetens inom högtemperaturisolering av t ex varma motordetaljer. Karnag AB är också ledande inom luftfjädringssystem som kan kompletteras med stötdämpare av världsklass för bilindustrin och andra industriella lösningar. Vår stora specialkompetens och långa erfarenhet inom områden som ljudisolering av motorrum i båtar och bilar, korrosionsskydd, tätning, samt fogning inom markentrepenad, ger oss en unik position på områden såsom bil- och båtindustri likväl som inom markentrepenad.